muziek bij Station Zuid

Onlangs heb ik weer een paar foto’s gemaakt tijdens een optreden bij Station Zuid. Dit keer trad er een jazzband op. Een van de muzikanten speelde op een contrabas. Ik vind dat zo’n mooi instrument met die prachtige, bijna vrouwelijke vormen. Ik heb daarom erg mijn best gedaan om het instrument met muzikant goed op de foto te krijgen. Omdat de foto is gemaakt tijdens het optreden, moet je als fotograaf altijd de afweging maken wat je wel en niet laat zien. Ik heb er bewust voor gekozen om een close-up foto te maken van de muzikant terwijl hij de bas bespeelt. Ik vind het mooi om te zien hoe man en instrument met elkaar versmelten. En met deze compositie is dat het beste zichtbaar. Een ander aspect waar je als fotograaf rekening mee moet houden is de aanwezigheid van storende elementen zoals snoeren, microfoons en muziekstandaarden. Allemaal noodzakelijke objecten tijdens een optreden maar op een foto zijn ze niet mooi en leiden ze af. Ook daarom heb ik voor een close-up gekozen.

 

zwartwit foto van een muzikant die de contrabas bespeelt bij Station Zuid.
Scroll naar boven