ondernemers bij de BIM

De BIM is een verhuurder van commerciële ruimtes in Den Bosch. Een van de panden die zij beheren is de Gruyter Fabriek, waar ik zelf ook een ruimte huur. Een andere huurder is Ruud Peijnenburg, ook fotograaf. Voor deze opdracht van de BIM ging ik langs bij Ruud om hem te portretteren. Het is altijd spannend om een collega-fotograaf vast te leggen want je bent dan kritischer dan kritisch naar je eigen werk. De foto moet perfect zijn! Het grappige is dat de eerste foto die ik van Ruud maakte, gelijk de beste was. Waarschijnlijk omdat hij de foto nog niet verwachtte en ik ook nog aan het proberen was. De belichting komt van Ruuds eigen studiolampen zonder dat we daar iets aan hebben veranderd. Het is een actieportret geworden waarbij ik de fotograaf heb vastgelegd terwijl hij aan het werk is. Het levert een ongedwongen portret op, precies wat ik wilde!

portret van fotograaf in zijn studio
Scroll naar boven