over mij


Nadat ik in 1995 was afgestudeerd van mijn studie bedrijfskunde, kreeg ik van mijn vader zijn oude pentax SP1000 om mee te nemen op mijn reis door Afrika. Ik was verkocht! In de jaren erna groeide mijn liefde voor de camera sterker en in 2005 besloot ik de sprong in het diepe te wagen: ik werd freelance fotografe.

Na een succesvol afgeronde studie documentaire fotografie aan kunstacademie AKV|St.Joost werk ik zowel in opdracht als aan mijn eigen projecten.
In de loop van de jaren ben ik klanten steeds meer gaan adviseren over de toe te passen fotografie en inmiddels heb ik mijn diensten uitgebreid met het ontwikkelen van beeldconcepten.
Het maken van de juiste foto’s heeft goede voorbereiding nodig. Ik gebruik mijn ervaring graag om mijn opdrachtgevers hierbij te helpen.

In mijn eigen projecten gebruik ik deze benadering ook. Deze projecten gaan vaak over de persoonlijke beleving van mensen met betrekking tot maatschappelijke ontwikkelingen. Door via de lens de belevingswereld van anderen te onderzoeken, leer ik de ontwikkelingen via andere invalshoeken te bekijken. Het maakt mij een rijker mens.

portret Marieke Viergever
Scroll naar boven